HENGELO - Co Adriaanse gaat als hoofdcoach aan de slag bij FC Twente. Dat heeft voorzitter Joop Munsterman maandagmiddag bekendgemaakt.

De 63-jarige trainer wordt volgende week maandag bij de club uit Enschede gepresenteerd.

Munsterman kon nog niet zeggen voor hoeveel jaar Adriaanse gaat tekenen bij FC Twente, als opvolger van de naar Saudi-Arabië vertrokken Belg Michel Preud'homme.

De verwachting is dat de geboren Amsterdammer, die in 2005 voor het laatst in het Nederlandse profvoetbal (AZ) werkzaam was, zich slechts voor één seizoen verbindt aan de Tukkers.

"Laat ik daar nu nog maar niet al te veel over zeggen", gaf Munsterman aan. "We zijn in hoofdlijnen rond. Volgende week komt hij naar FC Twente en dan zal er meer duidelijk zijn."

Eigenzinnig

Munsterman toonde zich verguld met Adriaanse als nieuwe technische baas. "Hij is eigenzinnig en dat past wel bij ons", liet de preses weten.

"We willen bovendien een team gaan opbouwen met spelers uit onze eigen jeugdopleiding. Co staat bekend als een trainer die veel talenten laat doorstromen in zijn selectie. Dat heeft hij bij al zijn vorige clubs laten zien."

Ambitieus

De voorzitter beaamde ook dat Adriaanse van een gedisciplineerde aanpak houdt. "Maar onze vorige trainers Rutten, McClaren en Preud'homme waren daar ook goed in. Co wilde graag naar FC Twente en wij wilden graag Co. Hij is nog zo fit als een hoentje. En hij is heel ambitieus. Onze eerste doelstelling is rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal."

FC Twente begon maandag in Hengelo met de eerste training voor het nieuwe seizoen. Munsterman zei het geen probleem te vinden dat Adriaanse pas vanaf volgende week voor de groep staat. "Het gaat tenslotte om een kwaliteitsfunctie. Je moet je niet laten opjagen bij de invulling daarvan. Dan komt je misschien tot een verkeerde keuze waarvan je later spijt hebt."