AMSTERDAM - De carrière van Fabio Cannavaro is roemloos ten einde gekomen. De aanvoerder van de Italiaanse nationale ploeg die in 2006 wereldkampioen werd in Duitsland is ontslagen bij zijn club Al-Ahli in Dubai.

De 37-jarige verdediger werd ondanks een doorlopend contract tot 2012 op straat gezet, zo meldt het Duitse Bild. Cannavavo kwam slechts negen duels in actie voor de club.

"Hij heeft niet gebracht wat we hadden verwacht van een speler met zijn kwaliteiten", liet clubpresident Abdullah Saeed optekenen.

Cannavaro werd in 2006 uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. In het verleden speelde de 136-voudig international voor grootmachten als Internazionale, Juventus en Real Madrid.

Prijzenkast

De verdediger won met Juventus tweemaal de Italiaanse titel. Deze werden echter beide afgenomen vanwege het fraude schandaal 'Calciopoli' rond algemeen directeur Luciano Moggi van de 'Oude dame'.

In zijn periode bij Real won de club wel tweemaal La Liga. Eerder won hij met Parma de UEFA-Cup. Daarnaast staan er twee nationale bekers en supercups op zijn palmares.

Cannavaro begon zijn loopbaan in 1992 bij Napoli, de club uit zijn geboortestad.