AMSTERDAM - Jesse Huta Galung staat deze week op de 110e plaats op de wereldranglijst. Dat is een stijging van zes plaatsen voor de geboren Haarlemmer, die nog nooit hoger stond.

Huta Galung won afgelopen week tijdens de Unicef Open een partij. Robin Haase blijft 58e en daarmee de beste Nederlander. Thiemo de Bakker klom zonder te spelen drie posities naar de 82 plaats. Thomas Schoorel verloor een positie en staat 99e.

In de top van de wereldranglijst veranderde niets. Rafael Nadal blijft daar leiden voor Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray. Djokovic kan op Wimbledon de koppositie van Nadal afpakken.

Als de Spanjaard het toernooi wint, heeft Djokovic genoeg aan een finaleplaats. Wordt Nadal eerder uitgeschakeld, dan hoeft de Serviër slechts in de eerste ronde aan zijn partij te beginnen om de nieuwe nummer een te worden.

Unicef Open

Unicef Open-winnaar Dmitri Toersoenov hield zeventien plaatsen winst over aan zijn zege. Hij ging van de zeventigste naar de 53e plaats.

Verliezend finalist Ivan Dodig boekte dankzij zijn prestaties in Rosmalen vijf plaatsen winst. Hij ging van de 42e naar de 37e plaats. Ook Andreas Seppi steeg flink. De winnaar van het toernooi in Eastbourne klom van de 51e naar de 38e positie.