BARCELONA - FC Barcelona heeft met Udinese een akkoord bereikt over de koop van Alexis Sanchez.

De 22-jarige buitenspeler komt voor bijna 38 miljoen euro over van de Italiaanse club, zo melden Chileense en Spaanse media zondag.

Sanchez, die komend maand met Chili meedoet aan de Copa America, reist een dezer dagen naar Barcelona voor de medische keuring en ondertekent vervolgens een vierjarig contract.

De aanvaller maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Serie A en had een groot aandeel in het succes van Udinese, dat als vierde eindigde. Sanchez stond in de belangstelling van vrijwel alle Europese topclubs.

Afellay

Met de komst van Sanchez heeft Ibrahim Afellay er een concurrent bij. De dure aankoop is opvallend omdat Barcelona ook al opnieuw bij Arsenal had geïnformeerd naar Cesc Fabregas.

De Catalaanse club heeft deze zomer echter een uitgavenplafond van 45 miljoen euro ingesteld om de schuldenlast terug te dringen.

Indien Barça inderdaad ook Fabregas nog wil strikken, zal de club daarom eerst één of meer spelers moeten verkopen. De verwachting is dat in elk geval Bojan Krkic naar AS Roma overstapt.