ENSCHEDE - FC Twente begint maandag op het trainingscomplex in Hengelo al weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat doet het zonder internationals en vrijwel zeker nog zonder een nieuwe coach.

De opvolger van de naar Saudi-Arabië vertrokken Michel Preud'homme wordt mogelijk in de loop van de week gepresenteerd. Volgens ingewijden zijn de onderhandelingen met Co Adriaanse in een afrondende fase.

Bij de eerste training sluit ook de selectie van Jong Twente aan. Na het seizoen hadden veel spelers van de club nog interlandverplichtingen.

Zo speelde Bryan Ruiz dit weekeinde nog met Costa Rica in de Gold Cup. FC Twente won het afgelopen seizoen de beker en eindigde, na Ajax, als tweede in de competitie.

Adriaanse

Adriaanse was eerder in Nederland trainer van PEC Zwolle, FC Den Haag, Willem II, Ajax en AZ. Daarna had hij enkele werkgevers in het buitenland, zoals Salzburg en Porto.

Zijn laatste baan was die van bondscoach van het olympisch elftal van Qatar. In zijn loopbaan werd Adriaanse met Porto kampioen van Portugal en met Salzburg van Oostenrijk.

Adriaanse heeft de laatste zes jaar niet meer in Nederland gewerkt. Met AZ was hij voor het laatst (2005) actief in de eredivisie.

Mulder

Bij FC Twente keert in elk geval maandag Youri Mulder terug, als (assistent) trainer. Samen met Alfred Schreuder en Boudewijn Pahlplatz leidt hij de eerste oefensessie.

FC Twente heeft er belang bij de voorbereiding tijdig te beginnen. Eind juli speelt de club al officiële wedstrijden, onder andere om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax.