ROSMALEN - De Rus Dmitri Toersoenov heeft zaterdag het Unicef Open op zijn naam gebracht. In de finale van het grastoernooi in Rosmalen versloeg hij de Kroaat Ivan Dodig met 6-3 6-2.

De nummer zeven van de plaatsingslijst versloeg de Australische Jelena Dokic met 6-7 (7) 6-3 7-5.

De 28-jarige Vinci schreef eerder dit jaar al het toernooi in Barcelona op haar naam. Ze bracht haar aantal titels op de WTA Tour op vijf.

Vinci moest de eerst set van de partij afstaan aan Dokic, al kreeg ze in de tiebreak wel een setpunt. Dokic had uiteindelijk vijf setpunten nodig om de winst naar zich toe te trekken.

In het tweede bedrijf nam Vinci het initiatief over. Ze brak twee keer door de opslag van haar opponente. In de beslissende set pakte ze op 4-4 het servicepunt van Dokic en kon de wedstrijd uitserveren. Dokic brak echter terug, maar slaagde er weer niet in haar opslagbeurt te verzilveren. Vinci maakte het daarna toch met 7-5 af.

"Dit is mijn eerste titel op gras. Ik ben echt heel blij", zei de speelster uit Italië na afloop. "Ik ben klaar voor Wimbledon. Ik ben wel een beetje moe, maar ik hoop dat het goed gaat in Londen."