ROSMALEN - Het Unicef Open hoopt zaterdag het grastoernooi in Rosmalen met een mannen- en vrouwenfinale te kunnen afmaken. Er wordt op de slotdag veel regen verwacht.

Er zou eventueel nog kunnen worden uitgeweken naar zondag, maar de spelers willen met het oog op Wimbledon het liefst zo snel mogelijk naar Londen.

Donderdag kon vanwege het slechte weer een aantal partijen niet worden afgemaakt.

Toernooidirecteur Marcel Hunze besloot vrijdag uit voorzorg een van de halve finales van het centercourt naar baan 2 te verplaatsen in verband met de dreigende regen. Maar alle wedstrijden konden op tijd worden afgemaakt.

Dodig

Bij de mannen staan de Kroaat Ivan Dodig en de Rus Dmitri Toersoenov tegenover elkaar in de finale. Dodig won eerder dit jaar zijn eerste toernooi in Zagreb. Toersoenov heeft zes titels op zijn erelijst staan. Zijn laatste won hij in 2009 op het gras in Eastbourne.

Bij de vrouwen strijden de Australische Jelena Dokic en de Italiaanse Roberta Vinci om de hoofdprijs. Dokic schreef dit jaar al het toernooi van Kuala Lumpur op haar naam. Vinci zegevierde in Barcelona.