AMSTERDAM - FC Twente en Co Adriaanse zitten in de laatste fase van de onderhandelingen over de komst van de Amsterdamse trainer naar Enschede. De kans is groot dat hij komend weekeinde al wordt gepresenteerd als opvolger van de onlangs vertrokken Michel Preud'homme.

Volgens Voetbal International kan Adriaanse maandag zelfs al leiding geven aan de eerste training van Twente in de voorbereiding op het nieuwe eredivisie-seizoen, dat voor de Tukkers aanvangt met een uitwedstrijd bij NAC Breda op 7 augustus.

De onderhandelingen hangen nog op de invulling van de trainersstaf. Twente wil niet dat Adriaanse een eigen assistent meeneemt naar Enschede.

Naast de onlangs toegevoegde Youri Mulder beschikt de nummer twee van het afgelopen eredivisieseizoen nog over Alfred Schreuder en Boudewijn Pahlplatz.

Qatar

Afgelopen maandag werd bekend dat Preud'homme vertrekt naar Al Shabab in Saudi-Arabië. Adriaanse was voor het laatst actief bij het Olympisch elftal van Qatar.

De voormalige trainer van onder meer AZ, Ajax en FC Porto werd de afgelopen periode met diverse clubs in binnen- en buitenland in verband gebracht.