ROSMALEN - Na Kim Clijsters heeft donderdag ook de andere Belgische tennishoop het Unicef Open in Rosmalen moeten verlaten.

De als derde geplaatste Yanina Wickmayer ging in de kwartfinale met twee keer 6-4 onderuit tegen de vier plekken lager ingeschaalde Roberta Vinci.

Haar Italiaanse landgenote Romina Oprandi, die eerder Clijsters uitschakelde, schaarde zich ook bij de laatste vier. De geboren Zwitserse was te sterk voor de Japanse veterane Kimiko Date-Krumm: 7-6 (3) en 6-4.

Dokic

Oprandi treft de Australische Jelena Dokic in de halve finale. De geboren Servische ontdeed zich met dezelfde cijfers van Johanna Larsson uit Zweden: 7-6 (2) en 6-4.

De laatste kwartfinale gaat tussen de als tweede geplaatste Russin Svetlana Koeznetsova en Dominika Cibulkova uit Slowakije.

Sliceballen

De 21-jarige Wickmayer moest erkennen dat de nederlaag tegen Vinci terecht was. ''Ze speelde beter. Ik slaagde er niet in om haar onder druk te zetten en kreeg geen vat op haar sliceballen."

Door de afzegging van de geblesseerde Clijsters is ze straks ook de grootste Belgische troef voor Wimbledon. ''Daar maak ik me niet druk om. Het verandert niet zoveel. Ik doe gewoon alles wat ik kan om ver te komen."

Ze had graag wat meer wedstrijden gespeeld op het gras van Rosmalen. ''Maar ik zal het hier toch mee moeten doen", sprak de Vlaamse lachend. Wickmayer vertelde dat ze zich in Noord-Brabant wel thuisvoelde.

''Iedereen spreekt de taal en het is dichtbij. Ik vind het altijd leuk om hier te spelen."