ROSMALEN - Kim Clijsters heeft zich afgemeld voor Wimbledon. Dat maakte de organisatie van het Engelse grandslamtoernooi woensdag bekend.

De Belgische liep dinsdag opnieuw een enkelblessure op bij het Unicef Open. Ze werd in Rosmalen uitgeschakeld door de Italiaanse Romina Oprandi.

''Ik ben erg teleurgesteld. Op dit moment voel ik me gefrustreerd over het mislopen van een van mijn favoriete toernooien", laat Clijsters in een verklaring weten.

''Ik heb geen andere keuze dan te gaan rusten, herstellen en een paar weken niet te tennissen." Ze blesseerde zich begin april ook al aan de enkel.

Clijsters gleed dinsdag uit op het Brabantse gras na een korte bal van Oprandi. Ze probeerde de partij nog binnen te slepen, maar dat was tevergeefs.

Clijsters verliet de baan met betraande ogen omdat ze toen al vreesde dat deelname aan Wimbledon er niet in zou zitten.

Teleurstellend jaar

Het is de zoveelste teleurstelling voor de Vlaamse dit jaar.

Ze begon 2011 goed met de eindzege bij de Australian Open. Daarna werd ze gehinderd door een schouderblessure.

Ze herstelde snel, maar op de bruiloft van haar neef ging ze begin april door haar enkel.

Clijsters werkte hard aan haar terugkeer, maar op Roland Garros leverde dat weinig op. Arantxa Rus bleek te sterk in de tweede ronde.

Zusjes Williams

De nummer twee van de wereld focuste zich noodgedwongen op het grasseizoen, maar ook dat werd een domper.

Clijsters wilde in Londen graag weer de strijd aangaan met de zusjes Williams die eindelijk terug zijn op de tennisbaan, eveneens na lang blessureleed.

Wimbledon begint maandag. Door de afzegging van Clijsters is de Russin Vera Zvonareva nu de nummer twee van de plaatsingslijst, achter de Deense Caroline Wozniacki.