AMSTERDAM - Jesse Huta Galung is het niet gelukt de kwartfinales op de Unicef Open te halen. De Nederlander ging woensdag in Rosmalen in twee sets ten onder tegen de hoger aangeslagen Xavier Malisse: 7-6 (2) en 6-4.

De Belg, nummer 41 van de wereld en als derde geplaatst, was net te sterk voor Huta Galung.

De eerste set had ook naar de Nederlander kunnen gaan, maar in de tiebreak had de mondiale nummer 116 geen antwoord op het spel van Malisse.

In het tweede bedrijf stoomde Malisse door naar de zege, al pakte Huta Galung nog wel vier games.

Balen

''Dit is natuurlijk zuur'', zei Huta Galung na afloop. ''Vooral in de eerste set had ik toch kansjes. Balen dit, maar hij is gewoon een goede grasspeler. De beste heeft gewonnen vandaag.''

In de eerste ronde was Huta Galung de Duitser Julian Reister de baas geweest.

Bij de laatste acht neemt Malisse het op tegen Alex Bogomolov. Ook Dmitri Toersoenov plaatste zich voor de kwartfinale. De Rus was met 7-6 (2), 3-6, 6-3 te sterk voor de Fransman Nicolas Mahut.

Haase

Robin Haase heeft woensdag ook niet voor een stunt kunnen zorgen.

De Hagenaar ging in de tweede ronde onderuit tegen de als tweede geplaatste Marcos Baghdatis. De Cyprioot won in twee sets en had telkens aan één break genoeg: 7-5 6-4.

Teleurstelling

Haase was teleurgesteld over de gemiste kansen. Hij liet in de eerste set drie mogelijkheden om Baghdatis te breken onbenut.

''Die kansen moet ik maken. Ik miste ook nog een eenvoudige bal. Dat maakte het verschil." Zijn tegenstander pakte zijn twee breekkansen meteen.

''En hij serveerde ook nog eens ongelofelijk goed. Hij is een goede kandidaat voor de titel. Zeker de beste grasspeler die hier aanwezig is."

Wimbledon

Ondanks de nederlaag kijkt Haase reikhalzend uit naar Wimbledon, dat maandag begint.

''Ik sta goed te spelen op gras. Veel wedstrijden spelen is belangrijk op deze ondergrond en die heb ik nu in de benen."

Hij bereikte vorige week al de dubbelfinale in Halle met de Canadees Milos Raonic.

Toch had Haase gehoopt het Nederlandse publiek in Noord-Brabant langer te vermaken. ''Ik wilde hier verder komen, maar helaas."

Giraldo

Toersoenov staat nu tegenover Santiago Giraldo. De Colombiaan schakelde eveneens woensdag Michael Berrer uit: 7-6 (6) 6-3. De Duitser had in de openingsronde toernooifavoriet Nicolas Almagro nog verrassend verslagen.