AMSTERDAM - Lewis Hamilton heeft gereageerd op de geruchten die de wereldkampioen van 2008 aan een overstap naar Red Bull Racing in 2013 linken. De Brit zegt dat hij McLaren trouw blijft zolang de formatie hem een competitieve auto kan bieden.

Hamilton staat na zeven races in 2011 vierde in de strijd om de rijderstitel, op een straatlengte afstand (76 punten) van WK-leider Sebastian Vettel. Wel won de Engelsman de Grand Prix van China. Tijdens de afgelopen race in Canada haalde Hamilton de finish niet.

De geruchten rond een overstap naar Red Bull Racing werden gevoed door Hamilton zelf. Hij bracht zaterdagavond een bezoek aan Christian Horner, de teambaas van de huidige constructeurskampioen.

Omdat Mark Webber na 2012 hoogstwaarschijnlijk afzwaait bij Red bull en Hamiltons contract bij McLaren in datzelfde jaar afloopt, paste een overstap in het geruchtenplaatje.

Gelukkig

Hamilton spreekt tegenover Autosport de verhalen over een mogelijke teamwissel echter tegen. "Ik ben gelukkig dat ik onderdeel ben van McLaren. Het is een van de beste teams met een fantastische historie. En Jenson (Button, red.) heeft dit weekeinde maar weer laten zien dat je met onze auto kan winnen."

"We zijn het enige team naast Red Bull dat dit jaar Grands Prix heeft gewonnen, dus ik zie niet in waarom ik weg zou willen als we een van de meest competitieve auto's hebben. Dus zolang we een wagen hebben waarmee we het kunnen doen, zie ik geen reden om te vertrekken."

Ken veel mensen

Hamilton ontkent niet dat hij een gesprek met Horner heeft gehad, maar benadrukt dat hij de Engelse teambaas al jaren kent en, zoals eerder al werd gezegd, gewoon even een praatje maakte.

"Ik ken alle teammanagers, teambazen en ik ken heel veel mensen bij de verschillende teams. Ik praat vaak met Ferrari-teambaas Stefano Domenicali en Norbert Haug van Mercedes. Christian ken ik al van het moment dat ik naar de GP2 ging. Hij leidde toen het Red Bull-juniorteam. Ik spreek gewoon veel mensen tijdens het weekeinde."