AMSTERDAM - Joris Mathijsen verruilt Hamburger SV zeer waarschijnlijk voor Malaga. De Oranje-international is volgens verschillende Spaanse media in onderhandeling met de ambitieuze Zuid-Spaanse club.

Mathijsen was de afgelopen vijf seizoenen een basiskracht bij HSV. Hij mag echter vertrekken omdat de club moet bezuinigen en zijn contract nog slechts één jaar doorloopt.

Malaga zal Hamburg, dat eerder deze week verdediger Jeffrey Bruma op huurbasis van Chelsea overnam, zodoende een transfersom verschuldigd zijn.

Indien de 31-jarige Mathijsen inderdaad naar Zuid-Spanje verkast, wordt hij ploeggenoot van Ruud van Nistelrooij. Die maakte onlangs ook al de overstap vanaf HSV.

Ajax

Mathijsen staat ook in de belangstelling van Ajax. Trainer Frank de Boer zei onlangs dat hij de linkspoot als geschikte opvolger van Jan Verthongen ziet. Voor de Belg is echter voorlopig geen concrete interesse.

Bovendien twijfelde Mathijsen of hij niet eerst nog enkele seizoen in het buitenland wilde spelen. Met Malaga lijkt hij voor die laatste optie te kiezen.

Het rijke Malaga zou ook de Braziliaan Lucio van Internazionale willen overnemen.