AMSTERDAM - VVV-Venlo heeft woensdagochtend Glen De Boeck gepresenteerd als nieuwe trainer. De 39-jarige Belg is de opvolger van Wil Boessen. De Boeck tekende een contract voor twee jaar in Venlo. Dat meldt VVV op zijn website.

"Met Glen De Boeck halen we een frisse wind binnen de club die met een eigen visie en goed verhaal de club naar een hoger niveau kan tillen", benadrukte directeur voetbalzaken Mario Captein.

"Hij is in staat om jong talent beter te maken en een winnaarsmentaliteit over te brengen op de spelersgroep. Dat is wat VVV-Venlo nodig heeft."

De Boeck is op zijn plek bij de Venlose club. "Vanaf het eerste moment heb ik een goed gevoel gehad bij VVV-Venlo. De club straalt vertrouwen naar mij uit en ik heb het gevoel dat we goed bij elkaar passen."

Doelstelling

De trainer maakte ook zijn doelstelling al bekend. "Het aankomende jaar gaan we bij VVV-Venlo de resultaten van het afgelopen jaar verbeteren. Ik ga voor winst, op alle vlakken."

De voormalig Belgisch international was eerder trainer van Cercle Brugge en Germinal Beerschot. Bij die laatste club werd hij vorig jaar november ontslagen.