AMSTERDAM - Zijn aangekondigde ontslag bij het Tsjetjeense Terek Grozni laat Ruud Gullit niet ongemoeid. De Amsterdammer werd dinsdag op straat gezet door de clubleiding na een verliespartij tegen Amkar Perm (1-0).

Gullit moet voorlopig even bijkomen van een roerige periode. "Ik ben zo ontzettend moe en ga daarom eerst een tijdje flink uitrusten", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dit avontuur bij Terek Grozni is me niet in de koude kleren gaan zitten."

"Zaak is nu om in goed onderling overleg mijn nog een jaar doorlopende contract te regelen en daarna zal ik terugkeren naar Nederland. Vanzelfsprekend is dit niet goed voor mijn cv; aan de andere kant is het wel een avontuur geweest."

Kwalijk

Volgens Gullit begon zijn positie te wankelen, nadat zijn ploeg vrijdag verloor van koploper CSKA Moskou. "Terek won nog nooit van deze topploeg, maar het werd ons bijzonder kwalijk genomen." Een interview met de Engelse krant Daily Mail zette de verhoudingen tussen Gullit en clubvoorzitter Ramzan Kadirov verder op scherp.

Gullit klaagde tegenover de Daily Mail over de kwaliteit van zijn twee oefenvelden, het feit dat er geen fitness-ruimte is en het afketsen van de aankopen die hem eerder in het vooruitzicht waren gesteld. Ook liet de Amsterdammer weten het vreemd te vinden dat Kadirov nooit bij uitwedstrijden was te zien en dat hij niet door de gevreesde president maar door sponsoren werd betaald.

Stok

"Dat waren onschuldige constateringen, maar het was een mooie stok om mee te slaan", beseft Gullit. Kadirov ging vervolgens een stap verder door op de clubsite Gullits nachtelijke escapades aan de kaak te stellen. Deze zouden ten koste gaan van de tijd die hij aan het elftal besteedde.

"Als zulke beschuldigingen een dag voor de wedstrijd voor je voeten wordt gegooid, weet je dat het snel is afgelopen. We zijn een avondje op stap geweest met de hele spelersgroep om te werken aan de teambuilding. De club betaalde zelfs voor alles en toch krijg je het later op je boterham. Tja, als het zo werkt, dan werkt het niet."