ROSMALEN - Kim Clijsters twijfelt over haar deelname aan Wimbledon. De Belgische heeft weer last gekregen van haar enkelblessure en ondergaat dinsdagavond of woensdagochtend een onderzoek in het ziekenhuis.

"Het is dezelfde enkel als waar ik eerder geblesseerd aan was", verklaarde Clijsters na afloop van haar verliespartij op Rosmalen tegen de Italiaanse qualifier Romina Oprandi.

"Ik gleed in de eerste set onderuit en kreeg er toen last van. Op de baan heb ik nog medicatie genomen. Dat hielp wel tegen de pijn in mijn knie, maar niet tegen de pijn aan mijn enkel", aldus de Belgische.

Achillespees

Clijsters liet weten vanavond al naar het ziekenhuis te willen voor een onderzoek, als ze op tijd thuis is. Anders laat ze de enkel op woensdag onderzoeken. De pijn zit hem vooral aan de achterkant van de enkel bij de achillespees. Het gewricht is niet opgezwollen.

Terugblikkend op haar partij kwam Clijsters tot de conclusie dat ze misschien beter had kunnen opgeven. "Maar dat wilde ik toen niet. Ik ben blijven doorknokken, dat zit toch in me. Ik hoopte dat het minder zou worden, maar dat was niet zo."

Clijsters hoopt het toernooi in Wimbledon wel te kunnen halen. "Het hangt af van de resultaten in het ziekenhuis, maar ik hoop dat ik erbij ben."