MONTE CARLO - De wedstrijden in de Daviscup worden met ingang van volgend jaar op andere data gespeeld. De eerste ronde gaat in 2005 van de eerste naar de laatste week van februari, de kwartfinale verhuist van april naar juli (na Wimbledon) en ook de halve finales (tegelijk met de promotie-/degradatieronde) krijgen een latere datum in het tennisseizoen.

De ATP heeft hiertoe besloten in overleg met de ITF en de WTA. Spelers krijgen na de vaak slopende landenwedstrijden meer tijd om zich voor te bereiden op de belangrijke individuele toernooien, zoals de Masters Series en de Grandslams.

De vier Grandslams hebben ervoor gekozen hun vaste plek in het tennisschema te behouden. Australië begint op 17 januari, Roland Garros op 23 mei, Wimbledon op 20 juni en US OPen op 29 augustus. Er was sprake van dat de Australian Open zou opschuiven, maar dit gaat niet door.

Tenniskalender

De Nederlandse tennistoernooien worden niet beïnvloed door de wijzigingen op de tenniskalender. Zij houden hun vaste plaatsje. Rotterdam begint op 14 februari en zit daardoor vóór de Daviscup in plaats van erna. Rosmalen is traditioneel de week voor Wimbledon en begint op 13 juni. Amersfoort vangt aan op 18 juli.