LONDEN - Michaëlla Krajicek komt dit jaar niet in actie in het hoofdtoernooi van het enkelspel op Wimbledon. De Nederlandse verloor dinsdag in de eerste ronde van de kwalificaties van de Russin Valeria Savinich.

Krajicek ging met 6-4 en 6-4 onderuit. Ze was in 2007 nog kwartfinaliste bij het grandslamtoernooi in Londen.

Ze haalde vorige maand ook al niet het hoofdschema van Roland Garros en kwam in januari niet door de kwalificaties van de Australian Open.

Rus wint wel

Arantxa Rus heeft haar eerste partij in de kwalificaties wel gewonnen. De speelster uit Monster versloeg de Française Olivia Sanchez met 6-4 en 6-4.

Rus wist pas maandagmiddag, na haar nederlaag in de eerste ronde van het Unicef Open tegen de Russin Svetlana Koeznetsova, dat ze aan de kwalificaties voor Wimbledon kon meedoen.

Geen wildcard

Ze vloog na haar nederlaag in Rosmalen direct naar Londen. Na het bereiken van de derde ronde op Roland Garros had het management voor haar een wildcard aangevraagd voor het grandslamtoernooi in Londen, maar ze kreeg die niet.

Rus speelt in de tweede ronde van de kwalificaties Amerikaanse Lindsay Lee-Waters, die de Russin Aleksandra Panova versloeg: 6-4 7-5. De 33-jarige Amerikaanse staat 233e op de wereldranglijst, Rus neemt de 104e plek in.

Lees alles over Wimbledon op de special van NUsport