EINDHOVEN - PSV-supportersvereniging ‘De 12e man’ heeft via internet ruim 13.500 handtekeningen opgehaald voor een petitie aan de gemeente Eindhoven. Dat heeft een woordvoerster van de fanclub dinsdag laten weten.

De fans hopen zo raadsleden te overtuigen die twijfelen over de zakelijke transactie van bijna 50 miljoen euro die de gemeente met PSV wil afsluiten.

De petitie wordt dinsdagmiddag overhandigd, vooraf aan de commissievergadering financiën en bestuur die de aankoop van grond onder het PSV-stadion en trainingscomplex De Herdgang bespreekt.

Fantastisch uithangbord

"De gemeenteraad van Eindhoven heeft nú de mogelijkheid om op een zakelijke manier, zonder het gebruik van gemeenschapsgeld, mee te werken aan het behouden van een fantastisch uithangbord voor de stad en regio in de wijde wereld", luidt de verklaring van de supportersvereniging.

De 12e man begon twee weken geleden met het inzamelen van de handtekeningen. Met enkele honderden steunbetuigingen die per post zijn afgegeven, komt de fanclub in totaal op 14.000 handtekeningen.