GROZNI - Aan het avontuur van Ruud Gullit bij Terek Grozni dreigt alweer een eind te komen. De gevreesde voorzitter Ramzan Kadirov, tevens president van Tsjetsjenië, liet maandag via een bericht op de website weten bijzonder ontevreden te zijn over de Nederlandse trainer.

Als Grozni de volgende competitiewedstrijd verliest, moet Gullit vertrekken, zo stond in de officiële verklaring.

De Tsjetsjeense ploeg van Gullit verloor afgelopen vrijdag voor eigen publiek met 4-2 van CSKA Moskou, de koploper in de Russische competitie.

Europees voetbal

Terek Grozni staat op de 14e plaats en heeft slechts twee clubs onder zich.

Gullit (48) is bezig aan zijn eerste seizoen bij Terek Grozni, de club van president Kadirov. Die heeft Gullit de opdracht gegeven Europees voetbal te halen.

Hopeloos

Kadirov verwijt Gullit onder meer dat het elftal niet met een herkenbare stijl voetbalt. ''Zo hopeloos zag Terek er nog nooit uit'', staat in de uitgebreide verklaring. De president verwijt Gullit verder dat hij meer bezig is met het nachtleven dan met voetballen.

Terek Grozny treft in de volgende competitiewedstrijd het eveneens laaggeklasseerde Perm. ''Gullit moet dan drie punten halen. Zo niet, dan wordt hij ontslagen'', aldus Kabirov. Terek Grozny eindigde afgelopen seizoen als 12e in de Russische hoogste klasse.