AMSTERDAM - Thomas Schoorel heeft met de nodige moeite de tweede voorronde van Wimbledon bereikt. De Nederlandse tennisser rekende in drie sets met de veel lager aangeslagen Canadees Peter Polansky af; 3-6, 7-6 (5) en 6-4.

Schoorel begon als vierde op de plaatsingslijst aan het kwalificatietoernooi en leek met zijn de Canadese opponent een gunstige loting te kennen. Polansky staat immers bijna 140 plaatsen lager op de mondiale ranglijst.

Al snel werd echter duidelijk dat Polansky niet zomaar van wijken wilde weten. Dankzij een break in de achtste game stevende de nummer 240 van de wereld af op de winst in de eerste set.

Tiebreak

Schoorel leek die achterstand in de tweede set dankzij een vroege voorsprong snel recht te zetten. Een tweede verloren opslagbeurt laat in de set betekende echter dat beide tennissers een tiebreak moesten spelen.

Daarin kroop de Nederlander door het oog van de naald. De Canadees liep uit naar een 5-1-voorsprong en had de winst binnen handbereik. Schoorel noteerde echter zes punten op rij waardoor een vroege uitschakeling voorkomen werd.

Verzet

Het verzet van Polansky was daarna gebroken. Schoorel ging aan het begin van de derde set meteen door de opslag van zijn tegenstander heen. Die voorsprong wist hij, met moeite, vast te houden.

In de tweede van de drie voorrondes treft Schoorel de Australiër Chris Gucionne (nummer 226 van de wereld).

Igor Sijsling komt maandag ook nog in actie in het kwalificatietoernooi voor Wimbledon. Bij de vrouwen probeert Michaëlla Krajicek zich via de voorrondes te plaatsen. Robin Haase is als enige Nederlander rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.