AMSTERDAM - De teleurstelling bij Ferrari was groot na de Grand Prix van Canada. De rode renstal leek klaar de strijd om de hoogste podiumtrede, maar stond na afloop van de door Jenson Button gewonnen race met lege handen.

Fernando Alonso was als tweede gestart na een sterke kwalificatie.

Bij een poging een inhaalactie van McLaren-rijder Button te voorkomen werd de Spanjaard na 37 ronden echter van de baan getikt door de Brit.

''Vanaf het moment dat het begon te regenen ging alles fout'', jammerde Alonso na afloop. De chaotische race werd tussentijds twee uur stilgelegd.

''Het is heel erg zonde, want we hadden een goede racesnelheid'', ging Alonso verder, die zijn teamgenoot Massa na een derde startplek slechts zesde zag worden.

Pech

''We hadden simpelweg pech. Dat is geen gevoel maar een feit.'' Alonso betreurde het gegeven dat de race achter de safetycar van start was gegaan.

''We hadden de beste kwalificatie van het jaar. De intermediate banden leken mij vervolgens de beste optie. Toen het vervolgens begon te stortregenen kwam de rode vlag en konden de teams die geen banden hadden verwisseld, dit doen zonder dat het echt gevolgen voor ze had.''

Niet lang na de herstart vond Alonso zijn Waterloo na de botsing met Button. ''Dat kon er ook nog wel bij.''

Fouten

De tweevoudig wereldkampioen is na zeven races slechts vijfde in de strijd om het kampioenschap, met 92 punten achterstand op leider Vettel. ''De strijd is nog niet gestreden, maar wij moeten hopen op fouten van anderen om nog een kans te maken. Wij hebben hier een goed niveau behaald en moeten vertrouwen houden in wat we kunnen.''

Teambaas Stefano Domenicali denkt er net zo over als zijn coureur. ''Ik ben erg teleurgesteld over de race omdat we niet kregen wat we verdienden. Nu moeten we in Valencia de maximale aantal punten maar halen.''