LONDEN - Thomas Schoorel begint zijn jacht op een plek in het hoofdtoernooi van Wimbledon met een wedstrijd tegen Peter Polansky.

De Nederlandse tennisser staat in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi tegenover de net 23-jarige Canadees. Igor Sijsling treft de Slowaak Martin Klizan. Beide partijen staan voor maandag op het programma.

Schoorel (22) is in het kwalificatietoernooi als vierde geplaatst. De Amsterdammer slaagde er vorige maand in zich te kwalificeren voor Roland Garros en bereikte in Parijs meteen de tweede ronde.

Zijn tegenstander Polansky is de nummer 240 van de wereld, Schoorel staat net buiten de top 100.

Sijsling, die 180e staat, treft in de 21-jarige Klizan de nummer 145 van de wereldranglijst. De Nederlanders moeten drie partijen winnen om het hoofdtoernooi te bereiken.

Haase

Robin Haase is rechtstreeks geplaatst voor Wimbledon. Thiemo de Bakker slaat het grasseizoen over omdat hij zich niet voldoende fit voelt. De Bakker bereikte vorig jaar nog de derde ronde op Wimbledon.

Arantxa Rus doet mee aan de Unicef Open in Rosmalen. De 20-jarige tennisster uit Monster speelt maandag tegen de Russin Svetlana Koeznetsova.

Als Rus vóór 16.00 uur wordt uitgeschakeld, kan ze nog meedoen aan de kwalificaties van Wimbledon. Michaëlla Krajicek hoort maandag wie haar eerste tegenstander is in de kwalificatie.