MONTREAL - De Grand Prix van Canada is twee uur stilgelegd vanwege hevige regenval. De race, die al van start ging van achter de safetycar wordt aangevoerd door WK-leider Sebastian Vettel.

Omdat op bepaalde delen van de baan te veel water staat, heeft de wedstrijdleiding besloten om de rode vlag uit te hangen.

Na een pauze van twee uur is de race hervat.

Lewis Hamilton heeft de strijd al moeten staken. De McLaren-coureur raakte in de eerste vrije ronde Mark Webber en reed enkele ronden later tegen zijn teamgenoot Jenson Button aan.

Daarbij knalde de Engelsman tegen de pitmuur aan, waardoor zijn wagen beschadigd raakte. Button legde de schuld direct bij Hamilton neer. ''Wat deed hij nou?'' riep de 31-jarige Engelsman over de boordradio.

Hamilton kwam in de pitstraat met een heel andere kijk op het merkwaardige incident. ''Jenson maakte een foutje in de bocht waardoor ik hem kon inhalen. Ik zat aan de buitenkant naast hem, maar hij bleef maar opzij sturen. Ik weet niet of hij me zag, maar ik belandde daardoor wel in de muur.''

Afwachten

Webber laat tegenover NUsport weten dat hij hoopt op een herstart. "Maar als het zo doorgaat is het niet te doen."

"Het team zegt dat het straks weer opdroogt,  dus dan moeten we wel weer verder kunnen. Het is afwachten hoe snel de baan dan eventueel weer droger wordt."