MONTREAL - Ferrari beleefde in Montreal de beste kwalificatie van het seizoen. De Italiaanse formatie begint met twee wagens in de top drie aan de Grand Prix van Canada. Fernando Alonso legde beslag op de tweede plaats, zijn teammaat Felipe Massa start als derde.

"Het was al weer een tijdje geleden, sinds Singapore in 2010 om precies te zijn, dat ik op de voorste rij stond en ik ben blij dat ook Felipe zo dichtbij staat", aldus Alonso na de kwalificatie.

"Het betekent dat het hele team goed werk heeft geleverd, hier op het circuit en in de fabriek in Italië om de auto beter te maken. Het was belangrijk om te laten zien dat we competitief zijn en daar zijn we in geslaagd."

"We zullen proberen om Vettel van het begin af aan onder druk te zetten, maar we moeten ook rekening houden met het feit dat McLaren hier normaal gesproken erg goed doet in de race, zeker als het regent. Hun auto lijkt daar wat beter mee om te kunnen gaan."

Bemoedigend

Ook Massa was goed te spreken over zijn derde startplaats. "Het is tot nu toe een goed weekeinde. We zijn constant competitief en eindelijk kan ik weer eens beginnen vanaf een goede startplaats. Het weer kan morgen anders zijn, dus we moeten voorbereid zijn op alle onverwachte omstandigheden."

"Het feit dat het gat naar Red Bull hier een stuk kleiner is werkt bemoedigend, ook kijkend naar de toekomst. We weten dat de race op dit circuit altijd erg lastig is, maar van wat we tot nu toe hebben gezien is onze auto in de race sterker dan tijdens de kwalificatie."

"Ik verwacht een sterk optreden van de McLarens en uiteraard ook van de Red Bulls, dus we zullen zien."