MONTREAL - Sebastian Vettel verwacht zondag een stevig gevecht om de overwinning in de Grand Prix van Canada. De Duitse WK-leider stuurde zijn Red Bull zaterdag naar de eerste startplaats voor de race op het Île Notre-Dame in Montreal.

Vettel ziet vooral rood als hij voor de start om zich heen kijkt. Naast hem begint Fernando Alonso in de Ferrari op de tweede plaats. Diens teammaat Felipe Massa start als derde.

De regerend wereldkampioen is erg tevreden over het feit dat hij op het Circuit Gilles Villeneuve, dat de Red Bull RB7 vooraf niet op het lijf geschreven leek, toch de sterkste was.

Toch verwacht Vettel dat het zondag een lastige race wordt.

Vol vertrouwen

"Ik denk dat we wat terrein goed hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar. We weten dat dit niet de baan is waar we op ons best zijn. Maar we hadden de snelste auto vandaag, dus we zijn vol vertrouwen", aldus de WK-leider na afloop.

"De langere afstanden die we tijdens de trainingen hebben gedaan waren prima. Uiteraard is het nooit gemakkelijk en dat zal het morgen niet zijn. Kijk maar naar de laatste twee races. We zijn klaar om de strijd aan te gaan dus we zien wel wat er morgen gebeurt."

Druk

Vettel won de afgelopen races, maar dat ging zeker niet gemakkelijk. In Spanje zat Lewis Hamilton op de staart van de Duitser, terwijl Fernando Alonso en Jenson Button de druk er vol op hadden staan in Monaco.

"We hebben in de afgelopen Grands Prix kunnen zien hoe dicht het bij elkaar zit. Morgen verwachten we niets anders. Het wordt een nieuwe dag en een nieuw avontuur."

KERS

De Duitser realiseert zich dat Red Bull het zich niet kan veroorloven om problemen met het KERS-systeem te krijgen, wil het de race winnen. Vettels teammaat Mark Webber miste de derde vrije training door een niet functionerend KERS en moest het ook in de kwalificatie zonder stellen.

"Als ik een probleem heb dan heb ik geen keuze. Ik kan ze niet tegenhouden. Dit weekend heb ik geen problemen gehad en ziet het er goed uit. Mark had een probleem, maar ik denk dat ze het wel kunnen repareren. We zullen zien."