MONTREAL - Sebastian Vettel start de Grand Prix van Canada zondag vanaf pole position. De Duitser was met zijn Red Bull in de kwalificatiesessie op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal de Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa te snel af.

Zijn tijd van 1.13.014 minuten betekende de zesde pole in 2011 voor Vettel. Voor de beide Ferrari-coureurs was het de beste kwalificatie van het seizoen.

Vettels teamgenoot Mark Webber start zondag als vierde, gevolgd door Lewis Hamilton in de McLaren en Mercedes-coureur Nico Rosberg. Jenson Button legde in de tweede McLaren beslag op de zevende plaats.

Michael Schumacher klokte met de andere Mercedes de achtste tijd. Achter hem staan zijn landgenoot Nick Heidfeld en diens Renault-teammaat Vitaly Petrov.

Problemen

Webber moest het in de kwalficatiesessie stellen zonder KERS-systeem, een probleem waardoor hij tevens de laatste vrije training moest overslaan.

Ook de trainingen voor Vettel verliepen allesbehalve vlekkeloos. De Duitser crashte vrijdag in de eerste sessie in de muur.

Kans op regen

De kans dat zondag de eerste regenrace van het seizoen wordt verreden is groot. Over de gehele dag worden regen- en onweersbuien voorspelt. Dat stelt de teams voor een lastig pakket.

Tussen de kwalificatie en de race mag er niet aan de auto's worden gesleuteld, waardoor de monteurs niet in staat zijn om de auto's volledig op nat weer af te stellen.

De Grand Prix van Canada start zondag om 19.00 uur.

Kwalificatie GP Canada