AMSTERDAM - Robin Haase en Jesse Huta Galung nemen het beiden op tegen een Duitser in de eerste ronde van de Unicef Open. Dat bleek zaterdag tijdens de loting van het grastoernooi in Rosmalen. 

Zverev (23) is de nummer 100 van de wereldranglijst, Haase staat op de 59e plaats. Ze troffen elkaar vorig jaar in Montpellier, toen won de Duitser.

Huta Galung

Jesse Huta Galung treft ook een Duitser, Julian Reister. Voor de 25-jarige Haarlemmer wordt het zijn eerste ontmoeting met zijn leeftijdgenoot, die 19 plekken lager staat op de wereldranglijst (117 om 136).

In het vrouwentoernooi staat Kiki Bertens tegenover de ervaren Italiaanse Sara Errani. Bertens heeft net als Huta Galung een wildcard gekregen voor het grastoernooi in Rosmalen.

Arantxa Rus

Onder anderen Arantxa Rus hoopt zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi.De Monsterse overleefde daarin de eerste ronde door het Brabantse talent Indy de Vroome in twee sets te verslaan: 6-3, 6-0.

In de tweede en laatste ronde treft Rus de Amerikaanse Coco Vandeweghe. Die staat op de wereldranglijst 98e, drie posities hoger dan Rus.

Clijsters

De Belgische publiekstrekker Kim Clijsters, als eerste geplaatst, treft de Roemeense Monica Niculescu.

Nicolas Almagro uit Spanje voert de plaatsingslijst bij de mannen aan. Hij staat in de eerste ronde tegenover de Duitser Michael Berrer.