WASSENAAR - De vrouwen van Den Bosch staan zondag in de finale van de ECCC tegenover het Engelse Leicester. De ploeg van coach Raoul Ehren versloeg Laren in Wassenaar onder, lange tijd, zware weersomstandigheden met 1-0.

Wie anders dan Maartje Paumen deelde namens Den Bosch de tik uit aan de ploeg die zo graag een revanche voor weer een nederlaag bij de strijd om de landstitel. Uit een strafbal, ook een specialiteit, na 22 minuten spelen. Laren-goalie Joyce Sombroek was volstrekt kansloos, 0-1.

Het was een koude douche voor Laren dat tot die tijd de hoop had dat er dit keer meer in het vat zat. In het eerste kwart was het immers de ploeg uit het Gooi dat de lakens uitdeelde op het veld.

Strafcorners

Laren kreeg zelfs twee strafcorners te nemen. Beide pogingen werden niet benut. Ook Den Bosch mocht een keer aanleggen vanaf kop cirkel, na acht minuten al, maar de variant sloeg niet binnen.

Kim Lammers, spits van Laren, kende weinig geluk bij twee grote kansen vlak na rust. Aan de andere kant vond Lieke Hulsen Sombroek op haar weg. De Bossche keeper Lizzy Koeton maakte een geslagen strafcorner van Wieke Dijkstra onklaar.

Beste spel

In het laatste kwart was het beste van het spel voor Den Bosch. Sabine Mol kreeg een enorme kans maar weer Sombroek stond pal. Met nog twee minuten op de klok kreeg Den Bosch nog een gele kaart te verwerken voor Van Geffen en een grote kans van Laren; Koeton redde echter bekwaam.

Den Bosch mag het zondag in de finale tegen Leicester opnemen, voor Laren wacht zaterdag de strijd om het brons tegen Slough.