MONTREAL - Fernando Alonso heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd op de klokken gezet. De Spanjaard was in de Ferrari ruim drie tienden van een seconde sneller dan WK-leider Sebastian Vettel.

Vettel herstelde zich daarmee van zijn crash in de ochtendsessie, waarin hij uiteindelijk slechts acht ronden reed omdat zijn monteurs de Red Bull moesten herstellen.

Alonso's teamgenoot Felipe Massa was goed voor de derde tijd, gevolgd door het McLaren-duo Lewis Hamilton en Jenson Button. Paul di Resta kwam goed voor de dag in de Force India met een zesde tijd. Mark Webber was in de tweede Red Bull met de zevende tijd wederom niet echt op dreef.

Pedro de la Rosa moest kort voor de training de niet fitte Sergio Pérez vervangen. De halsoverkop opgetrommelde Spanjaard bracht het er goed vanaf en kon nog veertien ronden rijden in de Sauber.

De sessie werd tweemaal stilgelegd vanwege crashes. Eerst ging Kamui Kobayashi in bocht vier van de baan. Kort nadat de Sauber van de Japanner werd weggesleept, was het de Belg Jerome d'Ambrosio die in bocht negen de controle over zijn Virgin verloor.

Beide coureurs konden ongedeerd uitstappen.