MONTREAL - Pedro de la Rosa neemt vanaf de tweede vrije training van de Grand Prix van Canada plaats achter het stuur van de Sauber van Sergio Pérez. De Mexicaan dacht fit genoeg te zijn voor een rentree in Montreal, maar dit bleek niet het geval.

Pérez crashte twee weken terug hevig op het stratencircuit van Monaco en liep daarbij een hersenschudding op. Hoewel de Mexicaan voorafgaande aan de het GP-weekeinde meermaals aangaf zich prima te voelen, bleek hij na de eerste vrije training toch niet fit.

"Uiteraard wilde ik rijden en twijfelde ik er niet aan dat ik me prima voelde, maar dat is helaas niet het geval. Ik ben zwaar teleurgesteld. Na de eerste vrije training vertelde ik het team dat ik me niet honderd procent voelde. Ik wil alleen rijden als dat wel het geval is", aldus Perez.

Sauber besloot daarop snel te handelen en De la Rosa te vragen om in te vallen. De veertigjarige Spanjaard is als reservecoureur van McLaren aanwezig in Montreal en kon direct instappen, mede omdat hij vorig jaar nog veertien races in actie kwam voor de Zwitserse formatie.

Teambaas Peter Sauber was blij dat hij zo snel een vervanger kon vinden. "Ik wil Pedro en McLaren bedanken voor het feit dat ze ons uit de brand wilden helpen."