MONTREAL - Sebastian Vettel heeft tijdens de eerste vrije training van de Canadese Grand Prix niet geheel vrijwillig een traditie hoog gehouden.

De Duitse regerend wereldkampioen belandde in zijn Red Bull met nog een half uur te gaan in de 'Wall of Champions' op het Circuit Gilles Villeneuve.

Vettel kon ongedeerd uitstappen, maar zijn vrije training was voorbij. De Duitser had slechts acht volledige ronden afgelegd. Overigens raakte Vettel niet het beton, maar een kleine bandenstapel die ervoor staat.

De muur bij het opkomen van start/finish op de baan nabij Montreal dankt zijn naam aan de Grand Prix van 1999, toen tijdens de race de wereldkampioenen Damon Hill, Jacques Villeneuve en Michael Schumacher in die paar meters beton hun Waterloo vonden.

Rosberg

De snelste tijd werd gereden door Nico Rosberg in de Mercedes. De Duitser klokte een 1.15.591 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Fernando Alonso in de Ferrari. Michael Schumacher bevestigde de vorm van Mercedes in Montreal met de derde tijd.

De vierde tijd werd gereden door Felipe Massa in de tweede Ferrari, gevolgd door Jenson Button en diens McLaren-teamgenoot Lewis Hamilton. Mark Webber kwam met de tweede Red Bull niet verder dan de twaalfde tijd.