WENEN - Jan Vennegoor of Hesselink vertrekt na één seizoen al weer bij de Oostenrijkse club Rapid Wien. Speler en club bereikten vrijdag een akkoord over het verbreken van het nog een jaar doorlopende contract.

Dat meldde zaakwaarnemer Rob Jansen op de website van Sport-Promotion.

Volgens Vennegoor of Hesselink is er vanaf het begin sprake geweest van een ongelukkig huwelijk tussen de Oldenzaler en de Weense club.

''Na vier jaar Brits voetbal bij Celtic en Hull City hadden Rapid en ik hoge verwachtingen van elkaar. We wilden samen voor de hoofdprijzen gaan. Helaas is dat er niet uitgekomen'', aldus de spits.

''Integendeel zelfs, het was een teleurstellend seizoen voor iedereen. Daarom was het beter om uit elkaar te gaan. Ieder voor zich kan zich nu weer op de toekomst richten.''

'Sta open voor alles'

Vennegoor of Hesselink kwam mede door blessures slechts tot dertien optredens in de hoofdmacht van de Oostenrijkers. Hij maakte daarin vier treffers.

De voormalige speler van FC Twente, PSV, Celtic en Hull City hoopt voor volgend seizoen op een nieuwe club.

''Ik ben de mogelijkheden voor komend seizoen aan het onderzoeken", aldus de oud-international.

''Ik sta wat dat betreft open voor alles. Ik ben pas 32, helemaal fit en voel aan mezelf dat ik me wil revancheren voor het afgelopen jaar. Dat lijkt mij een prima drijfveer om er komend seizoen weer vol voor te gaan."