EINDHOVEN - PSV krijgt extra steun uit de regio. Een overeenkomst met huidige investeerders wordt omgezet tegen gunstige condities. Dat meldde algemeen directeur Tiny Sanders vrijdag op de website van de Eindhovense club.

Door het aanpassen van de voorwaarden krijgt PSV, indien de herstructurering slaagt, een extra eenmalig financieel voordeel en een jaarlijks rentevoordeel.

PSV werd eerder bij de financiële problemen al geholpen door de gemeente Eindhoven met een bedrag van 48 miljoen euro. Dit bedrag krijgt PSV in ruil voor de grond onder het stadion.

Ook komt het oefencomplex in handen van de gemeente. De gemeenteraad moet het plan voor deze steun nog wel goedkeuren.

'Grote betrokkenheid'

In het verleden heeft een aantal mensen geld beschikbaar gesteld voor stadionuitbreiding en spelersaankopen. Dat was toen een bedrag van circa 18,5 miljoen euro.

De achtergestelde lening ter hoogte van circa 14 miljoen euro wordt nu voortgezet tegen een rente van 5 procent in plaats van de destijds overeengekomen 8 procent.

De resterende lening van circa 4,5 miljoen euro, voortkomend uit de medefinanciering van spelersaankopen, wordt geheel afgelost tegen circa 3,7 miljoen euro.

''Het feit dat deze groep investeerders opnieuw bereid is PSV te ondersteunen, bevestigt dat er een grote regionale betrokkenheid is bij PSV”, aldus Sanders.

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met algemeen directeur Tiny Sanders van PSV. Daarin gaat hij onder meer in op de financiële situatie bij de club. Het magazine is ook online te bestellen.