OSLO - Yvonne Hak heeft donderdag bij de wedstrijden voor de Diamond League in Oslo een ticket voor de wereldkampioenschappen atletiek verdiend.

De Nederlandse atlete liep op de 800 meter naar 2.00,30. De limiet voor de WK, eind augustus in het Zuid-Koreaanse Daegu, lag op 2.00,50. Hak kwam in Oslo, waar ze slechts negende werd, niet aan de olympische limiet die op 1.59,87 staat.

De race in de Noorse hoofdstad leverde een zege op voor de Marokkaanse Hatima Hachlaf in 1.58,27, de beste jaarprestatie tot nu toe. Wereldkampioene Caster Semenya uit Zuid-Afrika finishte als derde in 1.58,61.

Erik Cadée

Discuswerper Erik Cadée is als zevende geëindigd in Oslo. De 27-jarige Brabander wierp de discus in zijn beste poging naar 61,84 meter.

De zege ging naar de Est Gerd Kanter. Die kwam tot een afstand van 65,14 meter en bleef daarmee maar nipt de Spanjaard Frank Casanas (64,54) voor.

''Zwaar onder de maat. Meer mensen hadden last van de gladde ring'', zei Cadée over zijn prestatie. De discuswerper ging overigens ziek naar de Noorse hoofdstad.