AMSTERDAM - John Degenkolb heeft donderdag de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De rappe renner van HTC-Columbia bleef in de eindsprint in Mâcon Edvald Boasson Hagen voor.

De finale van de etappe, die in het begin enkele kleine cols kende, was nagenoeg vlak. Het peloton kon daardoor een succesvolle jacht openen op de twee koplopers Jérémy Roy en Adriano Malori. Twee kilometer voor de streep werd de vluchtpoging ongedaan gemaakt.

Door de overwinning neemt Degenkolb de groene trui over van Joaquim Rodriquez, die het tricot droeg omdat de klassementsleider na de tijdrit van dinsdag, Bradley Wiggins, ook de gele leiderstrui van de Dauphiné om zijn schouders had.

In de overige klassementen veranderde er niets. Wiggins blijft de best geklasseerde renner in de koers gevolgd door Cadel Evans en Janez Brajkovic. De Belg Jurgen van den Broeck blijft in het bezit van de bolletjestrui en de Rabobank is de best geklasseerde ploeg tot nu toe.

Vrijdag vertrekt het peloton naar Les Gets. De streep ligt bovenop een col van de tweede categorie, wat de vijfde etappe ideaal maakt voor aanvallend ingestelde renners.