MÜNCHEN - Louis van Gaal heeft de afgelopen tijd niet gereageerd op uithalen vanuit het kamp van Bayern München. Volgens de Duitse krant Bild komt dat omdat de Nederlandse oefenmeester zwijgplicht heeft over zijn voormalige werkgever.

"Ik heb een sabbatical van het voetbal genomen", liet Van Gaal eerder weten aan NUsport.

De 59-jarige trainer is van plan zich een jaar lang niet te roeren in de voetbalwereld. "En dat houdt in dat ik ook niet met journalisten praat."

Volgens Bild is er echter een andere reden dat Van Gaal voorlopig de lippen op elkaar wil houden. Het dagblad meent dat Van Gaal een zwijgplicht tot en met 30 juni 2012 heeft omdat Bayern tot die tijd zijn salaris doorbetaalt.

Geen plezier

Clubpresident Uli Hoeness is echter geenszins van plan een mediastilte in te gelasten. De prominente clubman heeft al meerdere keren uitgehaald naar de Nederlander. Zo beschreef hij Van Gaal als een vakman maar voegde hij eraan toe dat 'als er geen plezier meer is, ik hem niet meer hoef'.

Over de tegenvallende resultaten zei de clubpresident verder: "Het elftal was zonder twijfel te lief. Van Gaal geloofde dat je de bal bij de tegenstander kon wegkijken."