Syrische club wil Johnny Rep huren

RIJSWIJK - Oud-Ajacied Johhny Rep (53) maakt kans voetbaltrainer in Syrië te worden. Hij gaat over tien dagen naar de Libanese hoofdstad Beiroet om daar met een topclub uit het noorden van Syrië te onderhandelen over een contract. De club wil hem voor twee seizoenen als trainer, meldde voetbalmakelaar Piet Buter woensdag.

Rep is op dit moment trainer van voetbalclub Texel '84. Volgens de oud-speler van Ajax is het inderdaad een flinke overgang van het winderige waddeneiland naar de hitte en het zand van het Midden-Oosten. "Het avontuur lonkt. Syrië is een modern land waar de voetbalsport nog in de kinderschoenen staat", aldus Rep.

Lijstje

De Syriërs hadden Buter een lijstje met trainers gevraagd en kozen Rep op basis van zijn staat van dienst. Het is de bedoeling dat Rep en Buter vanuit Beiroet doorreizen naar Syrië. Als het allemaal rondkomt met de club, wil de trainer na het Nederlandse voetbalseizoen naar het Midden-Oosten vertrekken.

Op verzoek van het bestuur heeft Buter de naam van de club niet bekendgemaakt. "Maar ze horen tot de beste drie van het land. En ik heb gehoord dat er gemiddeld 20.000 mensen komen kijken naar wedstrijden", aldus Buter.

NUwerk

Tip de redactie