MONTEVIDEO - De spelers van het Nederlands elftal kunnen vanaf vrijdag gewoon van hun vakantie genieten. De KNVB heeft besloten dat Oranje woensdag vlak na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay in Montevideo naar Rio de Janeiro vliegt.

De selectie van bondscoach Bert van Marwijk reist dan donderdag via Sao Paulo richting Schiphol, waar het vrijdag rond 11.50 uur arriveert.

De spelers  van het Nederlands elftal vreesden dat ze nog een paar dagen in Montevideo moesten blijven. Het vliegverkeer in Argentinië, Chili en Uruguay raakte dinsdag zwaar ontregeld na de uitbarsting van de Chileense vulkaan Puyehue.

Vanwege een grote aswolk schrapten veel maatschappijen bijna alle vluchten van en naar het zuiden van Zuid-Amerika. Veel luchthavens, zoals die van Montevideo, werden gesloten.

Terugkeer

Het vliegveld van Montevideo is woensdag weer tijdelijk geopend. De autoriteiten van Uruguay houden er echter rekening mee dat de aswolk de komende dagen weer terugkeert boven de hoofdstad.

De KNVB wilde niet het risico nemen dat de spelers van Oranje nog enkele dagen in Montevideo moesten verblijven. Daarom is besloten om Uruguay direct na de wedstrijd te verlaten.