AMSTERDAM - Bernie Ecclestone stelt dat het onwaarschijnlijk is dat de Grand Prix van Bahrein dit seizoen nog wordt verreden. Daarmee gaat de Formule 1-baas in tegen de FIA, die de race vorige week groen licht gaf om op 30 oktober terug te keren op de kalender

Het besluit van de internationale automobielfederatie stuitte op het nodige verzet van zowel coureurs als de teams. Ook voormalig FIA-voorzitter Max Mosley sprak zich negatief uit over een terugkeer naar de onrustige golfstaat.

Ecclestone heeft in gesprek met de BBC laten optekenen dat de race voorlopig niet doorgaat, ondanks de door het bestuur van de FIA genomen beslissing.

Nadat de kritiek langzaam oplaaide, uitte de teams verenigd in de FOTA dinsdag hun ongenoegen over een uitbreiding van de kalender. Daarnaast waren er zorgen over de veiligheid in Bahrein. Het algemene instemmen van de teams is nodig alvorens de kalender gewijzigd mag worden.

Vrede

"We kunnen het schema niet veranderen zonder dat alle deelnemende partijen daarmee akkoord gaan. Zo liggen de feiten", aldus Ecclestone.

"Hopelijk keert de vrede snel terug in Bahrein, zodat we in de toekomst kunnen terugkeren. Maar nu gaat het denk ik niet door."