AMSTERDAM - Michel Preud'homme heeft de clubleiding van FC Twente laten weten dat hij twee serieuze aanbiedingen heeft gekregen. De kans dat de trainer na één jaar al weer vertrekt uit Enschede lijkt toegenomen.

Afgelopen weekeinde werd al bekend dat Preud'homme op het lijstje staat bij Olympique Lyon.

Dinsdag kwam daar de voetbalbond van Saudi-Arabië, dat hem als bondscoach wil strikken, bij. Ook de Saoedische club Al-Shabab zou dingen naar de gunsten van de Belg.

''Ik heb twee grote aanbiedingen. Maar alles gaat in overleg met de leiding van FC Twente'', laat Preud'homme vanaf zijn vakantieadres optekenen door het AD. ''Ik heb dagelijks contact.''

Lucratief

''Misschien doe ik het'', stelde de trainer een dag eerder al over het bondscoachschap van Saudi-Arabië, waar hij een uiterst lucratief contract zou kunnen tekenen.

Indien hij Twente inderdaad verlaat, lijkt de kans het grootst dat hij als keuzeheer van het Arabische land aan de slag gaat. Voor de baan bij Olympique Lyon is volgens Franse media Rémi Garde de voornaamste kandidaat.

Gertjan Verbeek

In de Nederlandse media gaat het intussen al over de opvolging van Preud'homme bij Twente. Een terugkeer van de clubloze Steve McClaren lijkt voor de hand te liggen.

Volgens het AD behoren ook AZ-coach Gertjan Verbeek en de Duitser Michael Skibbe, die eerder dit jaar werd ontslagen bij Eintracht Frankfurt, tot de kandidaten.