DALLAS - De Dallas Mavericks hebben de vierde wedstrijd om de NBA-titel gewonnen. Miami Heat werd dinsdagavond (plaatselijke tijd) met 86-83 aan de kant geschoven. De stand in de playoff-finale is nu 2-2.

De topschutter van de wedstrijd was Dwyane Wade van Miami Heat met 32 punten, maar alle aandacht ging naderhand uit naar Mavericks-ster Dirk Nowitzki.

Onder aanvoering van de Duitser, die koorts trotseerde, maakten de Texanen in de slotminuten een achterstand van 12 punten goed.

''Ik heb erg slecht geslapen en voelde me niet goed'', aldus Nowitzki na afloop. ''Maar ik heb me daar in de wedstrijd overheen kunnen zetten. Dit is de NBA-finale, hier hebben we het hele seizoen naartoe gewerkt. In de vierde periode zag het er slecht uit voor ons, maar het is ons weer gelukt terug te komen van een achterstand.''

Ook in de vorige duels nam Miami vaak een flinke voorsprong, om het daarna toch nog spannend te laten worden of zelfs uit handen te geven.

De vijfde wedstrijd is donderdag, opnieuw in Dallas. Het zesde en mogelijk beslissende duel wordt zondag in Miami gespeeld.