AMSTERDAM - Duitsland heeft dinsdagavond ook zijn zevende wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK van 2012 omgezet in winst. In en tegen Azerbeidzjan werd het 3-1 voor de formatie van bondscoach Joachim Löw.

De Duitsers kan het toernooi in Polen en Oekraïne volgend jaar zomer nauwelijks nog ontgaan.

Met 21 punten uit zeven wedstrijden en een indrukwekkend doelsaldo van 22 doelpunten voor en slechts drie treffers tegen, laat de 'Mannschaft' de concurrentie ver achter zich in groep A.

Nummer twee België heeft tien punten minder en kan Duitsland met nog drie speelronden te gaan al niet meer achterhalen. Turkije is derde met elf punten minder, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Echt overtuigend was het desondanks niet wat Duitsland liet zien tegen Azerbeidzjan, dat getraind wordt door voormalig Duits bondscoach Berti Vogts. De laagvlieger stichtte in de openingsfase het eerste gevaar en trof via Vugar Nadirov zelfs de lat.

Özil

Daarna nam Mesut Özil Duitsland bij de hand. De spelmaker van Real Madrid nam na een half uur zelf de openingstreffer voor zijn rekening en was tien minuten later de aangever bij de 2-0 van Mario Gomez.

Kort voor het einde van de wedstrijd stond het via Murad Hüseynov plots 2-1, maar spannend werd het niet meer. Invaller Andre Schürrle maakte er zelfs nog 3-1 van.

Wit-Rusland

In groep D voerde Wit-Rusland de druk op Frankrijk een beetje op. Door een 2-0 zege op Luxemburg komen de Wit-Russen op één punt van de koploper, al hebben ze wel een wedstrijd meer gespeeld.

In dezelfde poule won Bosnië-Herzegovina met 2-0 van Albanië. Voormalig AZ-speler Haris Medunjanin was een van de doelpuntenmakers.

Estland zette zichzelf in groep C enorm voor schut. Op Faeröer werd een 2-0 nederlaag geleden. In aanloop naar het toernooi van 1992 boekte de voetbaldwerg voor het laatst een overwinning in de EK-kwalificatie.