AMSTERDAM - Ron Vlaar heeft een nieuw driejarig contract getekend bij Feyenoord. Het contract van de aanvoerder van de Rotterdamse formatie liep deze zomer af.

Dat meldt de website van Feyenoord.

"We zijn ontzettend blij dat we het met Ron eens zijn geworden", aldus technisch directeur Martin van Geel.

"Vlaar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot boegbeeld van deze club. Door zich nu langer te verbinden aan Feyenoord en vertrouwen uit te spreken in de weg die we bewandelen, geeft hij een heel belangrijk signaal af."

Opgelucht

Ook Vlaar is tevreden over het verlengde verblijf in De Kuip. "Ja natuurlijk ben ik heel blij en opgelucht. Gisteren was een lange en vermoeiende dag, zo gaat dat nou eenmaal bij contractonderhandelingen, maar ik ben blij dat het achter de rug is."

"De reden dat het allemaal zo lang geduurd heeft, is omdat ik gewoon goed af wilde wegen wat de beste stap in mijn carrière zou zijn."

"Ik denk dat iedereen dat recht heeft, dat geldt ook voor de jongens met wie Feyenoord nu nog om de tafel moet. Al hoop ik natuurlijk wel dat dit voor hen ook een duwtje in de goede richting is."

Top

De aanvoerder heeft goede hoop dat Feyenoord weer terugkeert naar de top.

"Ik zie absoluut toekomst in Feyenoord en in dit elftal. Dus ja, ik zie heil in een langer verblijf in De Kuip. Ik kan me hier zeker nog verder ontwikkelen en ben er van overtuigd dat we de weg omhoog in zullen slaan, de weg naar waar Feyenoord thuishoort."

Vlaar speelt sinds 2006 voor de Rotterdammers. De Noord-Hollander is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ.

Na enkele periodes met stevige blessures is Vlaar in zijn rol gegroeid als leider van de Rotterdamse defensie.