LONDEN - Fulham heeft dinsdag Martin Jol gepresenteerd als nieuwe manager. De 55-jarige Scheveninger heeft met de clubleiding een akkoord bereikt over een contract voor twee jaar, met de optie voor de club op nog een seizoen. Jol vertrok eind 2010 als trainer van Ajax.

"Ik ben heel blij dat ik bij Fulham aan de slag kan gaan, een prachtige traditieclub", aldus Jol op de website van de club uit de Engelse Premier League.

"Dit is een club met goede en solide basis en een geweldige supportersschare. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van de Fulham-familie en dank de voorzitter voor het vertrouwen dat hij mij geeft."

Fulham wordt geleid door de Egyptische zakenman Mohamed Al Fayed, die de club in 1997 kocht. Al Fayed wilde Jol eigenlijk vorig jaar zomer al aantrekken, maar de Nederlander kreeg toen geen toestemming van Ajax om te vertrekken. Een jaar later krijgt de Egyptenaar alsnog zijn zin.

Jol neemt zijn trouwe assistenten Cock Jol en Michael Lindeman mee naar Londen. Dat liet broer Cock Jol dinsdag desgevraagd weten. De 55-jarige Scheveninger werkte eerder met beide assistenten samen bij Hamburger SV en Ajax.

Hughes

Jol volgt op Craven Cottage de opgestapte Mark Hughes op. Hij werkte eerder tussen 2004 en 2007 in de Premier League bij Tottenham Hotspur. Jol leidde de Spurs twee keer op rij naar Europees voetbal. De oud-prof werd in oktober 2007 ontslagen vanwege de tegenvallende seizoenstart. Jol werkte tijdens het seizoen 2008-2009 bij Hamburger SV, waarna hij overstapte naar Ajax.

Met de Amsterdammers won hij in zijn eerste jaar weliswaar de KNVB-beker, maar greep hij net naast de landstitel. Jol stapte begin december op bij Ajax. Zijn opvolger Frank de Boer leidde de club uit de hoofdstad vervolgens naar de landstitel.

Europa League

Fulham, vorig jaar verliezend finalist van de Europa League, eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats.

Jol mag met zijn nieuwe werkgever de Europa League in omdat Engeland een extra ticket kreeg op basis van het fairplayklassement, dat naar Fulham ging. Bekende spelers in de selectie zijn Moussa Dembélé (ex-AZ), Carlos Salcido (ex-PSV), Damien Duff en Bobby Zamora.