EINDHOVEN - De Europese Commissie heeft de gemeente Eindhoven om informatie gevraagd over de voorgenomen aankoop van grond van PSV. Brussel wil weten of er sprake is van verboden staatssteun.

De gemeente Eindhoven heeft dat bekendgemaakt. Eindhoven zal meewerken aan het verzoek en heeft er alle vertrouwen in dat er met de transactie niks mis is, aldus een verklaring.

De gemeente heeft de constructie vooraf laten toetsen door adviseurs, zei wethouder Staf Depla bij de presentatie. ''De beoogde transactie komt onder marktconforme voorwaarden tot stand.’’

Teruggevorderd

De gemeente Eindhoven leent 48,6 miljoen euro om de grond onder het PSV-stadion en trainingscomplex De Herdgang te kopen. De club huurt de grond voor 2,4 miljoen euro per jaar.

De Eindhovense gemeenteraad beslist hoogstwaarschijnlijk eind juni over de hulp aan PSV.

Als de Europese Commissie oordeelt dat er sprake is van verboden staatssteun, moet de grondovereenkomst worden aangepast. In het uiterste geval moet het geld worden teruggevorderd van PSV.

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met algemeen directeur Tiny Sanders van PSV. Daarin gaat hij ondermeer in op de financiële situatie bij de club.

Het magazine is op dinsdag en woensdag voor slechts 1 euro te bestellen via de website.