GOIANIA - Klaas-Jan Huntelaar was er niet van uit gegaan dat hij zaterdag tegen Brazilië (0-0) op de bank moest plaatsnemen bij het Nederlands elftal.

“Ik had gehoopt meer vertrouwen te krijgen na hoe het op het WK ging en na mijn laatste serie”, laat de Achterhoeker optekenen in het nieuwe magazine van NUsport.

Huntelaar, die een half uur voor tijd in het veld kwam voor Robin van Persie, kreeg geen uitleg van bondscoach Bert van Marwijk over zijn reserverol. “Daar heb ik ook niet om gevraagd.”

Chagrijn

Vóór het treffen met Brazilië kon Huntelaar bogen op een reeks van zes interlands waarin hij tien doelpunten maakte. “Je wilt altijd spelen als je hier helemaal naartoe reist. Gezien de serie die ik heb neergezet, rekende ik daarop.”

Huntelaar probeert het chagrijn snel van zich af te zetten; woensdag wacht het treffen met Uruguay. “Tuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar ja… je moet de volgende keer weer honderd procent geven. Iets anders kun je niet doen. Maar het is wel irritant."

In het nieuwe magazine van NUsport staat een uitgebreide reportage over de 'Zuid-Amerika-trip' van het Nederlands elftal.