EINDHOVEN - Als de gemeente Eindhoven PSV niet helpt, dan heeft de club een alternatief plan, maar dat is ''geen mooi scenario'' en ''veel minder aantrekkelijk''. Directeur Tiny Sanders heeft dat maandagavond gezegd op een bijeenkomst met het morrende PSV-publiek.

''De gemeente Eindhoven vormt het hart van ons plan. Zonder de gemeente lazert het kaartenhuis in elkaar. De gevolgen voor deelname van Philips, andere investeerders en de banken zijn nog niet te overzien.''

Concreter over plan B wilde Sanders niet worden. Het college van Eindhoven heeft de gemeenteraad voorgesteld om met 49 miljoen euro geleend geld de grond onder het stadion en het trainingscomplex van PSV te kopen.

Extra duit

Als de gemeenteraad akkoord gaat, doen Philips en een aantal onbekende investeerders een extra duit in het zakje met extra leningen aan PSV.

De Eindhovense gemeenteraad is nog ernstig verdeeld en beslist eind deze maand. Directeur Sanders meent dat tegenstanders behalve hun principe geen argumenten hebben en reageren op basis van emotie.

Teleurstellende seizoen

Aanleiding voor de bijeenkomst van de supportersvereniging was het teleurstellende seizoen voor de Eindhovenaren. Technisch manager Marcel Brands legde nogmaals uit waarom de bekritiseerde trainer Fred Rutten blijft.

Brands beloofde dat er nieuwe spelers naar Eindhoven komen. Namen noemde hij niet. Prioriteit ligt door het vertrek van de spitsen Marcus Berg en Danny Koevermans voorin.

Hij heeft goede hoop dat met de zwaar geblesseerde Jonathan Reis een nieuwe overeenkomst kan worden afgesloten.

In het NUsport-magazine van deze week staat een uitgebreid interview met Tiny Sanders. Het blad ligt van dinsdag in de winkel en is online te bestellen.