AMSTERDAM - Jon Dahl Tomasson heeft besloten zijn carrière met onmiddelijke ingang te beëindigen. De aanvaller van Feyenoord kampt al sinds het afgelopen WK in Zuid-Afrika met een spierblessure.

Ondanks een aanbieding van Feyenoord om op amateurbasis verder te gaan heeft Tomasson besloten per direct te stoppen, zo meldt VI.

De aanvaller begon in 1992 in Denemarken bij Køge BK zijn loopbaan, waarna hij bij SC Heerenveen, Newcastle United, AC Milan, VfB Stuttgart, Villarreal en, in twee termijnen, Feyenoord speelde.

Groepswedstrijd Japan

Tomasson raakte in de laatste groepswedstrijd van Denemarken tegen Japan geblesseerd en wist zich daar nooit meer van te herstellen. Dit seizoen kwam hij niet in actie voor Feyenoord.

Feyenoord claimt in een rechtszaak een flinke schadevergoeding van de Deense voetbalbond wegens laakbaar gedrag bij de technische en medische staf van de nationale ploeg.

Tomasson kon na de zomer als amateur in De Kuip blijven om verder aan zijn volledige herstel te werken. Daar ziet hij nu van af.

UEFA Cup

Hij speelde in totaal 159 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 65 keer wist te scoren. Hij werd kampioen met de club en veroverde in 2002 de UEFA Cup.

Tomasson kwam 112 keer uit voor de Deense nationale ploeg en was 52 keer trefzeker, een record dat hij deelt met Poul Tist Nielsen.