AMSTERDAM - De Turkse voetbalbond TFF houdt er rekening mee dat bondscoach Guus Hiddink op korte termijn het verzoek indient om te mogen vertrekken naar Chelsea.

Dat laat een, niet bij naam genoemde, bestuurder van de TFF weten aan de BBC. “Chelsea is een te goede club voor hem om niet op in te gaan. Hiddink voelt dat hij daar nog een klus heeft te verrichten. Hij wil dagelijks op het veld staan en de Champions League winnen.”

Volgens de bestuurder speelt er ook nog iets anders mee. De kans is groot dat Mahmut Özgener, de man die zich sterk maakte voor de komst van Hiddink, eind deze maand niet wordt herkozen bij de voorzittersverkiezingen van de TFF.

“Als Özgener zijn baan behoudt, blijft Hiddink waarschijnlijk. Özgener is momenteel op vakantie en hij weet nog niet eens of hij zich verkiesbaar stelt. Hiddink zegt dat hij een doorlopend contract heeft, maar deze voorwaarde zegt helemaal niets.”

De TFF wil door Chelsea wel worden gecompenseerd. “We hebben er in dat geval alle begrip voor dat hij zijn laatste wedstrijd voor Turkije heeft gecoacht.”

Geen verzoek

Voorlopig heeft de Turkse voetbalbond nog geen verzoek van Chelsea gekregen om met Hiddink te praten. Volgens de Engelse media gaat dit op korte termijn, waarschijnlijk deze week gebeuren.

De Londenaren zien in Hiddink de ideale opvolger van de vorige maand ontslagen Carlo Ancelotti. Twee jaar geleden leidde de 64-jarige Achterhoek als interim-manager ‘The Blues’ naar de FA Cup-winst.